PDA

View Full Version : how are servers ran


shadowdogg
12-04-2007, 08:05 PM
Hi I would just like to know how once servers are installed are ran. Either:
1. Ran like normal with console showing up in windows desktop
2. Ran then minimized
3. Ran but hidden
4. Ran as a service and remain hidden

Thanks

DougK94
12-04-2007, 08:07 PM
Depends on what you have it set for. Take a look at the demo :)

ECF
12-04-2007, 08:42 PM
By default they run as a windows service which you would not be able to see, unless you select the Interact with desktop option and then you can login via RDP in console mode to see the console(s).

DougK94
12-04-2007, 08:48 PM
By default they run as a windows service which you would not be able to see, unless you select the Interact with desktop option and then you can login via RDP in console mode to see the console(s).


Definitely a better answer. Sorry, I misread your question and was thinking you were asking how to change it... ME BRAIN DEAD....

{-SMAKU-}_MotorMouth
12-05-2007, 01:22 AM
We have found that with America's Army it uses less RAM when set to interact with desktop. I don't know why but after it runs for awhile it uses less RAM.

Todd Holley
12-05-2007, 10:09 AM
How much less?

shadowdogg
12-05-2007, 04:49 PM
and can i ask - is running as a windows service better for SRCDS servers?

in terms of less cpu usage/ram usage but still good registry.

ECF
12-05-2007, 05:00 PM
It would be the same as running it on the desktop.

{-SMAKU-}_MotorMouth
12-05-2007, 08:40 PM
1 server that uses PsB configs was running at 300mb idle dropped to 150mb with 26 players. Server using AASA was idle 200mb dropped to 125mb with 26 players. It made a difference but I don't understand why.

HIS-MOTHER
12-05-2007, 08:48 PM
1 server that uses PsB configs was running at 300mb idel dropped to 150mb with 26 players. Server using AASA was idle 200mb dropped to 125mb with 26 players. It made a difference but I don't understand why.

Did you enable "low memory usuage" in service settings maybe?